Kuskus z cukinią i szafranem.
Potrzebujemy;
1 szklanka kuskusu
1 1/4 bulionu drobiowego
1/4 łyżeczki kuminu
1/2 łyżeczki szafranu
2 łyżeczki masła
sól , pieprz
2 cukinie pokrojone w kostkę
1 łyżka oliwy
garść natki i bazylii
Przygotowanie:
Do gorącego bulionu dodajemy: szafran , kumin , masło i odstawiamy na 15 min.
Na patelni przesmażamy cukinię na oliwie, solimy do smaku i przekładamy do dużej miski. Wsypujemy kuskus i zalewamy gorącym bulionem , przykrywamy folią spożywcza na 5 min.
Zdejmujemy folię mieszamy widelcem posypujemy zieleniną i podajemy do mies pieczonych lub grillowanych.
Sałatkę możemy przygotować dzień przed podaniem.
Smakuje wybornie :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz