Latem nie mamy ochoty na siedzenie w kuchni i gotowanie , dlatego szybkie warzywne dania cieszą się dużym powodzeniem. Szybko, kolorowo, pysznie.
Potrzebujemy;
1 szklanka kuskusu
1 1/4 gotującej wody
1 łyżka oliwy , sól , pieprz
1 ogórek
1 pomidor
2 łodygi selera naciowego
garść świeżej natki
garść świeżej mięty
1 chilli
Proces twórczy:
Do dużej miski wsypujemy kuskus, sól, pieprz,1 łyżkę oliwy. Zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na 5 minut.
Ogórka, pomidora i selera kroimy w kostkę. Chilli, natkę i miętę siekamy drobniutko, dodajemy do kuskusu.
Sól, pieprz, oliwa - mieszamy widelcem i zajadamy z wędzonym pstrągiem lub tym co mamy w lodówce.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz